ik omhels je

roestvast staal, 2021

ik omhels je‘ wordt ingehuldigd op zondag 7 maart 2021 tijdens de opening van de Vlaamse troostplek van vzw Ferm in Domein De Brielmeersen te Deinze.

Vanuit een aparte studio vertellen psychiater Dirk De Wachter, VRT-journaliste Kristien Bonneure en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke over troost, hoop en veerkracht. Presentator is Fatma Taspinar. Meskerem Mees verzorgt de muzikale intermezzo’s.

Te volgen via livestream van 10u30 tot 11u30 op

http://www.samenferm.be/ikomhelsje

Een beeldverslag van de inhuldiging is te zien tijdens deze live uitzending.

Fruitbeeldige kunstwerken voor B(l)oeiend Hageland

permanent

 

in de Hagelandse bloesemregio kan je 11 nieuwe kunstwerken ontdekken                               permanent opgesteld midden de fruitboomgaarden en geïnspireerd op de fruitteelt

Persvoorstelling van het Fruitbeeldig Familieparcours op dinsdag 29 mei 2018 om 10u30 aan het kunstwerk Shelter van Luk Wets in Ransberg (Kortenaken) kruising Oudestraat en Kapelstraat.

info Toerisme Vlaams-Brabant: Kunstwerken voor B(l)oeiend Hageland

Wil je erbij zijn op dinsdag 29 mei schrijf dan in via deze link. Of kom op een ander moment en ruil eens het Pajottenland voor het Hageland.

’trossel’ op vijver Park Mariëndal Overijse

permanent


mijn sculptuur ’trossel’  (inox) heeft haar vaste plek op de vernieuwde vijver

 kom het zien 

  zondag 23 april 2017

opening van het heringerichte Park Mariëndal

J.B. Dekeyserstraat 70  3090 Overijse

van 14u tot 17u zijn er rondleidingen in de parkzone en geef ik toelichting bij mijn werk

Van harte welkom!

  organisatie OCMW Overijse

(H)EDEN – een tentoonstelling over kunst en taal

28/01 > 01/04/2017

Bibliotheek Etterbeek  Oudergemlaan 191   1040 Etterbeek

Taal heeft in de beeldende kunst aan belang gewonnen en een rol opgeëist. In de tentoonstelling (H)EDEN, van 28 januari tot 1 april 2017 wordt met nieuwe kunstwerken en installaties gepeild naar de verbanden tussen kunst en taal. De werken van gastdocent Luk Wets en van de leerlingen van de afdeling ‘monumentale kunst’ van de RHoK academie analyseren de relatie tussen kunst en taal, en verkennen hoe een beeld door het woord – en omgekeerd – kan worden versterkt.

http://www.etterbeek.bibliotheek.be/nieuws/ervaar-heden-kunst-taal-en-tuin

fotografie en sculptuur in dialoog

05/2015>06/2015
fotografie en sculptuur in dialoog
Stéphane G. Schollaert – Luk Wets
U bent van harte uitgenodigd op de tentoonstelling
clair / obscur
 zaterdag en zondag 30 en 31 mei, 6 en 7 juni  2015
14u > 18u en op afspraak
ten huize van Stéphane Zwarte Molenstraat 33 1671 Elingen (Pepingen) Parking omgeving kerk op wandelafstand
Stéphane -02 532 45 23                       Luk -02 396 28 17  – 0485 023 167
Stéphane G. Schollaert Doctor in de Geneeskunde (Université Libre de Bruxelles 1953). Specialisatie: radiografie en medische fotografie. Sinds 1986 oriënteert hij zich naar auteursfotografie. Deze laat passie voor de fotografie is de opflakkering van een herinnering uit de kindertijd. Zijn vader, een goed amateurfotograaf in de jaren dertig, vroeg hem vaak om hulp bij het werk in de donkere kamer. De revelatie van het latente beeld, een uitvinding van die tijd, zal voor hem altijd iets wonderlijks inhouden. Bekoord door het visuele, blijven beelden hem steeds fascineren. Verzamelingen uit de kindertijd, kleurprenten, postkaarten, magazines en geïllustreerde tijdschriften, maken al gauw plaats voor een steeds groeiende en blijvende interesse voor de plastische kunsten. Zo zal het fotograferen de resultante worden van de kracht van de beelden en van de esthetische fascinatie voor creaties van geest en hart. Zijn specialisatie in radiografie is niet zonder betekenis geweest in een loopbaan gekenmerkt door de aantrekkingskracht van het zichtbare. Na dertig jaar omgaan met medische beelden probeert hij, via de fotografie van de laatste jaren, de heldere lichten van zijn kinderjaren terug te vinden. In de herfst van 2000 heeft het Musée des Beaux Arts van Mons, aan het publiek een belangrijke retrospectieve voorgesteld, die meer dan 130 beelden van zijn fotografisch werk bevatte.
Het is intussen 15 jaar geleden dat hij samen met Luk tentoonstelde en wou dit heel graag nog eens overdoen.
Luk Wets Heeft als beeldend kunstenaar tal van artistieke interesses: schilder, beeldhouwer, maar vooral installatiekunstenaar met voorkeur voor in situ kunstprojecten. Kunst in de publieke ruimte houdt rekening met de specifieke eigenheid van de gekozen plek. De natuur als tentoonstellingsruimte voegt supplementair betekenis toe en draagt bij tot de interpretatie van het werk. De toeschouwer kan zijn eigen verhaal rond het kunstwerk creëren. Zo komt interactie tot stand tussen het kunstwerk, de toeschouwer en de omgeving. Ook taal gebruikt hij vaak als element in de zoektocht naar de raakvlakken met de ruimtelijke context.
Hij is curator voor Crelan (jaarlijks 3 tentoonstellingen in de hoofdzetel te Anderlecht), is medeoprichter van het Collectief Pep-In-Gen (PIG) sinds 1993 en Kunst in Pepingen (KIP) sinds 2007.
Is laureaat van verscheidene nationale en internationale wedstrijden en dit jaar geselecteerd voor de kunsttriënnale Beaufort 2015. Als deel van de groepsinstallatie in de kerk van Blankenberge toont hij een maquette – inspelend op het thema- als ontwerp bestemd voor monumentale uitvoering. Deze installatie is een idee van het collectief A Dog Republic dat met hun omvangrijk project ‘Musée Promenade’ in alle kustgemeenten aanwezig zal zijn. ( 21 juni – 21 september)
Op de tentoonstelling clair/obscur toont hij nieuwe sculpturen in zwart marmer (Noir de Mazy) en schenkt daarbij vooral aandacht aan de huid van de steen, geïnspireerd door de gevoelige afdrukken in de analoge zwart-witfotografie.

Beaufort2015 ontwerp bestemd voor monumentale uitvoering (deel van groepsinstallatie)

06/2015>09/2015

 

kunsttriënnale aan zee: 21 juni > 21 september 2015
Als deel van de groepsinstallatie in de kerk van Blankenberge toon ik een maquette – inspelend op het thema van Beaufort 2015– als ontwerp bestemd voor monumentale uitvoering. Deze installatie is een idee van het collectief A Dog Republic dat met hun omvangrijk project ‘Musée Promenade’ in alle kustgemeenten aanwezig zal zijn.

Route Royale interventie in situ

07/2015>10/2015

 

10 juli > 4 oktober 2015
Een artistieke en culturele fiets- en autoroute in de Druivenstreek ( ruim 40 km door Hoeilaart,Overijse, Huldenberg en Duisburg) naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de druiventeelt in de streek.  Het project start op 10 juli 2015 met de “Eerste Oogst” in Hoeilaart en eindigt op 4 oktober 2015 tijdens de dorpsfeesten in Huldenberg.